Foto: wikimedia commons

Aan de (lange) lijst van Nederlandse politici die banden hebben met Shell, kunnen we nu nog een invloedrijke naam toevoegen: Gerrit Zalm. De voormalige Minister van FinanciĆ«n en topman bij staatsbank ABN Amro wordt commissaris bij ’s werelds grootste bedrijf.

(Advertentie)
Vraag gratis offertes aan voor zonnepanelen, van leveranciers uit je eigen regio

De telegraaf meldt dit vandaag op haar website: “Shell maakte verder bekend dat Gerrit Zalm (60) als commissaris zal toetreden tot het bestuur van het bedrijf. De topman van ABN Amro en voormalig minister van FinanciĆ«n is per 1 januari 2013 benoemd. Aandeelhouders mogen in mei stemmen over een verlenging van zijn termijn. Volgens de Shell-woordvoerder is Zalm gekozen vanwege ,,zijn zeer ruime ervaring en zijn achtergrond”.

Lees het hele artikel op telegraaf.nl