Foto: lowjumpingfrog, Flickr

Afgelopen jaren werd 23 keer waargenomen dat wilde dolfijnen geschenken geven aan mensen op het Tangalooma Island Resort in Australië. Onder de giften waren palingen, tonijn, inktvissen en verschillende andere soorten vis. Deze geschenken zijn misschien niet het soort kado’s dat jij onder de kerstboom wilt vinden, maar voor dolfijnen zijn het belangrijke bronnen van voedsel. Geen goedkope kado’s, dus.

Lees ook
Zo wordt een groene druppel een groene golf
5 vette dingen die je niet dik maken
4 hobbit-huizen die echt bestaan

Het delen van voedsel tussen dieren van dezelfde soort is niet ongebruikelijk, maar wel tussen verschillende soorten. Wetenschappers hebben nog weinig onderzocht waarom dit gebeurt. Het delen van voedsel is meestal een teken dat een dier wil spelen of voedsel wil delen. Ook kan het betekenen dat het dier denkt dat de ontvanger van de gift niet goed kan jagen.

Na het bestuderen van het gedrag van de dolfijnen in Tangalooma denken wetenschapers dat deze dolfijnen vooral graag willen spelen.

Lees het hele artikel op Discovery