Foto: wikimedia commons

Paul Watson heeft zich teruggetrokken als hoofd van Sea Shepherd. Dit meldt de NOS vanochtend. Sea Shepherd is een organisatie die zich richt tegen de walvisjacht. Watson richtte de organisatie op en stond 30 jaar aan het hoofd. Door een uitspraak van een Amerikaanse rechter mogen Sea Shepherd én Watson zelf niet op minder dan 450 meter afstand van walvisschepen komen.

(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.

De rechtszaak was aangespannen door het instituut dat uit naam van de Japanse overheid de walvisvaart uitvoert, officieel voor wetenschappelijk onderzoek. De walvisjacht staat volgens de NOS op het punt weer te beginnen.

Lees het hele artikel op NOS

Lees ook

Drones bestrijden walvisjagers

Dode walvis blijkt chemisch afval

Bedreigingen door oceaanlawaai in kaart gebracht