Foto: NASA

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat een drone, een onbemande vliegtuig, inzetten om klimaatverandering te bestuderen. De drone, Attrex genaamd, is een aangepaste versie van een Global Hawk, die normaliter spionagevluchten uitvoert. De Attrex gaat lange vluchten uitvoeren in de stratosfeer, zo’n 13 – 18 km hoog in de lucht. 

“Waterdamp en ozon in de stratosfeer kunnen een grote impact hebben op het klimaat op aarde”, zegt de NASA. “Maar de processen die de concentratie van de twee stoffen beïnvloeden, met name die van waterdamp, zijn nog niet goed gekend, en dat beperkt wetenschappers in hun klimaatvoorspellingen. Attrex zal de luchtvochtigheid en de chemische samenstelling bestuderen van de troposfeer.”

Lees het hele artikel op trouw.nl

Lees ook

Test hier of jouw stroom echt duurzaam is

Politici verrassend succesvol in tegengaan opwarming aarde

Expert ontkracht borreltafelmythes over duurzame energie