Foto: public domain photos, Flickr

In economisch sombere tijden zijn mensen niet snel geneigd te beleggen. Sparen biedt dan een mooie uitkomst, hoewel de gemiddelde spaarrentes op het moment erg laag zijn. Daarom hebben we voor jou de top 5 duurzame spaarrentes op een rij gezet.

1. 2,80% ASN Jeugdsparen
2. 2,60% Triodos Kind Toekomst
3. 2,30% Aegon Eneco Bronsparen
4. 2,10% ASN Ideaalsparen
5. 2,10% ASN Optimaalbeleggen

Klik hier voor meer info over duurzaam sparen.

Meer nieuwtjes over duurzaam beleggen:

Nederlandse banken investeren ook nu nog in Syrië

Nederlandse banken en pensioenfondsen beleggen nog steeds zo’n 300 miljoen euro in twee bedrijven die in 2011 radioapparatuur aan de Syrische politie en een dataopslagsysteem voor internetcontrole aan de Syrische autoriteiten hebben geleverd. ‘Banken en pensioenfondsen moeten stoppen met investeringen in bedrijven die onverantwoordelijk bezig zijn’, geeft Roos Boer van IKV Pax Christi aan.

Oostenrijk meest duurzame staatsobligatie

Oostenrijk is volgens de ASN Bank het meeste duurzame land om in te beleggen. Deze conclusie trekt de bank uit een aangescherpte lijst van goedgekeurde staatsobligaties. Waarom Oostenrijk nr.1? Het land scoort het hoogst door de geringe uitstoot CO2, de omvang van beschermd natuurgebied, grote vakbondsvrijheid en het ontbreken van kernenergie.

Het CO2-dilemma van Rotterdam

Deze week de kritische blik van Jan Rotmans over de amitieuze klimaatdoelstellingen van de stad aan de Maas. Rotmans geeft zijn visie over de klimaatinitiatieven, de bouw van twee kolencentrales, de CO2-opslag en het gebrek aan risico-strategie van de gemeente. Is het te laat?

Ikbelegduurzaam is een initiatief van Mariëtte Beunders (24), student bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Met nieuwsartikelen, columns en weekoverzichten brengt zij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen.