Foto: stalkERR, Flickr

Verbeter je fysieke en mentale gezondheid door geregeld een portie vitamine G in te nemen: groene lichaamsbeweging. Dat is veel gezonder dan sporten in de sportschool, zoals je ook al kon lezen in Ode’s beste artikel van 2012. Hierbij vier tips om het buiten sporten nog leuker te maken.

1. Verruil de sportschool eens voor het bos, het strand of een mooi plekje aan het water. De toestellen in de sportschool zijn ook wel buiten te vinden: een trap om tijdens een duurloop uw beenspieren extra te trainen, een brugleuning om te rekken en strekken.

2. Op zoek naar iets heftigers? Op steeds meer plekken in Nederland worden bootcamp-trainingen opgezet, groepstrainingen in de buitenlucht: www.bootcampnederland.nl.

3. Toch iets rustiger aan? Trek de wandelschoenen aan en begeef u naar een van de twintig natuurparken in Nederland, waar het niet moeilijk zal zijn om vitamine G op te doen: www.nationaalpark.eu.

4. Geocaching is ook wandelen, maar dan anders. Bij deze nieuwe buitensport moet u met een GPS-ontvanger een schat (cache) vinden, die iemand anders heeft verstopt op een bijzondere plaats, meestal ergens in een natuurgebied; daarna heeft hij met de GPS de coördinaten bepaald. Kijk op www.geocaching.com om deze coördinaten te vinden en ga op zoek naar de schuilplaats.

Lees meer over bewegen:

Van binnen naar buiten

Bewust bewegen

Een bijzondere workout

Volg Ode ook op Twitter, Facebook, en via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €5,00 per maand