De SER wil in dialoog met de ‘energieke samenleving’: ondernemers, professionals, bestuurders en consumenten. Eerder meldden we op deze website al dat actie-organisatie Greenpeace aansluit bij de gesprekken met de SER, maar je kunt ook zorgen dat jouw ideeën worden besproken. En daarvoor hoef je niet eens je huis uit. Op het versnellingsnetwerk Nederland.krijgtnieuweenergie.nl kun jij ook meedenken over het Energie-akkoord.

Hier kun je knelpunten agenderen, kansen bedenken en actie ondernemen. Zo staat het probleem dat burgers te weinig profiteren van windmolenparken, waardoor het verzet nodeloos hoog is, een knelpunt dat hetkanWel al eerder signaleerde, al aangemeld. Als versneller kun je jouw steun hiervoor uitspreken, maar ook voor de kans om burgers juist wél meer te laten profiteren.

Maar je kunt ook hele andere knelpunten en kansen voor een overgang naar een schone energie samenleving op de agenda zetten bij de SER. Ben jij een versneller? Zet de SER vandaag nog aan het werk.

Lees ook:

In Nederland betalen vervuilers niet, ze bepalen

Geef Henk Kamp wind mee

Henk Kamp: met zulke vijanden heb je geen vrienden nodig