Foto: Twicepix

De Rotterdamse fractie van GroenLinks eist dat twee in aanbouw zijn de steenkoolcentrales op de Maasvlakte een CO2-plafond krijgen opgelegd. “Of ze breken de kolencentrales af en zetten er een schoon windmolenpark voor in de plaats,” zegt fractievoorzitter Arno Bonte.


(Advertentie)
Wek zelf goedkope zonne-energie op: 17% goedkoper dan reguliere stroom met nieuwe actie Zon Zoekt Dak

De partij voelt zich in de maling genomen door de energiebedrijven E.ON en GDF Suez. Beiden hadden toegezegd CO2 af te vangen, maar door de dalende prijs van CO2-emissierechten is het goedkoper om deze af te kopen. Met het instellen van een apart CO2-plafond voor de Rotterdamse centrales worden de energiebedrijven alsnog gedwongen om de CO2 op te slaan.

Lees het hele artikel op duurzaambedrijfsleven.nl