Lucy Lawless, alias Xena. Foto: wikimedia commons

Actrice Lucy Lawless en zeven andere Greenpeace-activisten zijn door de rechter veroordeeld voor een protest op een olieschip van Shell. De acht moeten elk omgerekend 403 euro betalen. Ze kregen ook allemaal een taakstraf van 120 uur. Dit meldt de NOS.

De Nieuw-Zeelandse actrice, vooral bekend van haar rol in de tv-serie Xena: Warrior Princess, klom met de andere activisten in februari 2012 in een boortoren van het schip Noble Discoverer, dat in een Nieuw-Zeelandse haven lag. Het schip zou naar het poolgebied varen en met de actie protesteerde Greenpeace tegen het zoeken naar olie in dat gebied.

Lees het hele artikel op NOS.nl

Lees ook

Mooi voor jezelf: duurzame mode die past bij jouw moment

Met peulvruchten de 100 halen

CITO toets? Dit eten helpt je kinderen te concentreren