Foto: Derek Visser, Flickr

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat bij nieuwbouw zonnepanelen geplaatst moeten worden. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van Ipsos Synovate in opdracht van Eneco onder ongeveer duizend Nederlanders.

Ongeveer 56 procent vindt dat zonnepanelen standaard geplaatst moeten worden bij nieuwe gebouwen. Ook architecten zouden daar al rekening mee moeten houden. Nederlanders zouden het liefst voor duurzame energie in de vorm van zonnepanelen kiezen omdat het goed voor het milieu is, er een financieel rendement uitgehaald kan worden en omdat consumenten minder afhankelijk zijn van een energieleverancier.

Lees het hele artikel op nu.nl

Lees ook

Weten hoeveel zonnepanelen opleveren? Lees ons dossier zonne-energie

Zoveel kosten zonnepanelen voor een gemiddeld gezin