Combi van foto’s van Gemeente Utrecht (links) en Buren van Lage Weide (rechts)

Windmolens blijven de gemoederen van Utrechtse burgers bezig houden. De gemeente wil een flink aantal molens in het industriegebied Lage Weide plaatsen. Ze verspreidde bewerkte foto’s waarmee burgers en politici konden zien wat de visuele impact van de nieuwe windmolens zou zijn. Een aantal bewoners die dichtbij het industrieterrein wonen, zijn het absoluut niet eens met de plaatsing van de windmolens. Zij verenigden zich in het bewonersplatform Buren van Lage Weide en kwamen met alternatieve visualisaties. Op deze foto’s lijken de windmolens veel hoger, en hebben ze veel meer impact op de leefomgeving, zoals huizen en het landschap. Om het nog ingewikkelder te maken is er nog een actiegroep gestart, Wij Willen Wind Nu. Deze groep Utrechtse burgers wil wél windmolens, en vind deze zelfs “duurzame iconen” voor Utrecht.

Wie heeft er nu gelijk? Oordeel zelf en bekijk hier de verschillende visualisatie van zowel de gemeente als van Buren van Lage Weide

[imagebrowser id=46]

De eerste drie foto’s zijn van de gemeente Utrecht, de laatste drie van Buren van Lage Weide.

Lees ook

Hollandse kaas een sprookje? Hier bestel je echt duurzame kaasjes

Utrechtse burgers spreken zich uit vóór windmolens

In sommige landen is windenergie al goedkoper dan kolenstroom