Foto: digitpedia, Flickr

Steeds meer Nederlanders hebben een ‘slimme energiemeter’ in huis. De verwachting is dat aan het einde van dit jaar een half miljoen huishoudens zo’n apparaat in hun huis hebben. Dat staat in een rapport dat minister Henk Kamp vandaag naar de Tweede Kamer stuurt, meldt RTL Nieuws.

De meters worden sinds januari 2012 door netbeheerders geplaatst bij nieuwbouw, renovatie en op verzoek van mensen zelf. De eerste helft van vorig jaar werden er op 120.000 adressen meters geïnstalleerd. De plaatsing is onderdeel van een proef. Als de proef slaagt, worden in veel meer huishoudens de slimme meter geplaatst.

“Dankzij de slimme meter krijgen mensen inzicht in wat ze verbruiken. Daardoor kunnen mensen makkelijker energie besparen en daarmee hun energierekening verlagen. Een goede zaak voor zowel de consument als het milieu”, zegt minister Kamp.

De EU wil dat in 2020 80 procent van alle huishoudens een slimme meter heeft.

Lees het hele artikel op RTL Nieuws

Dossier Energiebesparing: geld verdienen, CO2 besparen

De 9 grootste mythes over zonne-energie

De beste aanbieders van groene stroom