Vleesindustrie_samsaraDe rel rond paardenvlees brengt ook aan het licht dat veel consumenten amper benul hebben van hoe voedsel geproduceerd wordt. De overweldigende documentaire Samsara die het leven op Aarde in beeld brengt, gunt onder meer een blik in de productie van het ‘meest veelzijdige stukje vlees’ en andere voor consumptie te doden dieren.

Hoewel ‘dieren’, zo zijn de levende wezens nog amper te noemen. Het zijn robots van vlees en bloed. Gevoed door machines, gedood door machines. Het enige menselijke dat er aan te pas komt is de consumptie.

Het bijzondere aan Samsara is dat de documentaire geen commentaar levert. Desondanks zijn de beelden op zichzelf vervreemdend en schokkend.

[adrotate group=”3″]

Lees het hele artikel op Joop.nl

Lees ook

[adrotate group=”1″]

In Stedum maakt niemand zich druk over herkomst vlees, dankzij eigen dorpskoe Jacqueline

Voedsel waarmee je de honderd kan halen: peulvruchten