Ken je dat? Dat je met je lege melkverpakking in je handen staat en denkt: waar laat ik het nu? Bij het oud papier? Of juist bij restafval omdat die verpakking geplastificeerd aanvoelt en dus de oud papier-stroom vervuilt als zo’n pak erbij gooit? Help, paniek in weggooiland. Gelukkig zijn er veel inventieve mensen die hele leuke dingen doen met een melkpak.

Zoals de Nieuw-Zeelander Daniel Gray die met lege pakken – of, meer precies, heel veel lege pakken- een iglo mee bouwde.

Dat deed Gray overigens niet geheel en al vrijwillig. Zijn schoonmoeder had hem opgedragen zo’n huis van ijs te bouwen, waarmee hij zijn liefde voor zijn vriendin kon bewijzen. Waar hij precies al die melkpakken vandaan heeft, vertelt het verhaal niet.

(klik op visual voor filmpje)

Wel hoe hij de iglo gemaakt heeft: water met wat kleurstof in een pak doen, laten bevriezen, uitpakken en opstapelen tot een iglo. Daarna sneeuw gebruiken als cement om een en ander goed dicht te smeren. Maar liefst 5 weken heeft het hem gekost, maar dan heb je ook wat: een huis en een vriendin.

Urban farming plantenpot

 In Berlijn zag ik afgelopen zomer nóg een manier om je melkverpakking te hergebruiken: als bloempot, voor op je balkon. Kun je gewoon eenjarig goed in planten. Of nog meer 2013: je eigen kruiden, tomaten en rode pepers.
Hoe ga jij je melkpak hergebruiken?

Lees ook

Lets Punk!

Daar worden we wijzer van – en vrolijker

“Inspiring people to be part of a better world”, is het motto van Petra Kroon, social journalist. Via verschillende media vertelt ze over social change. Daarnaast is ze trendanalist op het gebied van social innovation, waarover ze (vooral) online publiceert. Ze is oprichter van The Social Reporters, een netwerk van mediamensen die via social media het verhaal van organisaties laat horen. Meer lezen: www.goedgeefs.nl