Slechts drie dagen na de start van de Battle is er al een ontknoping in deze spannende strijd. Met 431 stemmen voor het project ‘KRNWTR-app: JA of NEE voor kraanwater in de horeca’ van KRNWTR heeft deze organisatie met een duidelijke voorsprong de eindstreep behaald. De 269 stemmen van Battletegenstander Sea First Foundation met het project Help ons de Oceanen te beschermen laten zien dat dit project dicht in de buurt kwam van KRNWTR.

Social media

De snelheid waarmee deze Battle ten einde is gekomen duidt op een actieve en betrokken achterban van beide projecten. Daarnaast laat het zien dat de (social) mediacampagne waarmee stemmen zijn geworden slim is opgezet.

Binnenkort zal KRNWTR bij ASN Bank op bezoek zijn om de details te bespreken over het crowdsourcing evenement dat onderdeel uitmaakt van de prijs.

Tetsuro van KRNWTR: ‘We zijn blij dat we gewonnen hebben en vonden het best spannend. Dit bedrag was het laatste beetje dat nodig was voor de ontwikkeling van de app. En dat is echt heel tof. De ontlading is daarmee nog groter. Dit betekent dat de app er ook daadwerkelijk komt. Te gek dat we dit konden doen. En dat Sea First Foundation er ook een mooi bedrag overhoudt aan de Battle. Daarnaast is het ook een bevestiging dat mensen je project steunen. En dat is heel mooi’

Charlotte van Sea First Foundation: ‘Iedereen bedankt voor jullie stem en steun! Het bedrag zullen we gaan inzetten voor lessen op scholen en de tonijnvrije restaurant-campagne. Bedankt iedereen voor deze bijdrage!’

Lees hier meer over de verschillende battles van Voor de Wereld van Morgen