Foto: Nederland Schoon

Volgende week is het de Week van Nederland Schoon. Deze begint traditiegetrouw met de Landelijke Opschoondag, dit jaar op aankomende zaterdag 9 maart. Inwoners van honderden gemeenten luiden volgens de organisatie “op feestelijke wijze de voorjaarsschoonmaak in”.

[adrotate group=”3″]

Volgens Nederland Schoon is de Opschoondag bedoeld “om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, eigen afval of van een ander. Het geeft een positief gevoel, en wanneer 10 procent van de burgers dit regelmatig doet, verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.”

Hier vind je meer informatie en een overzicht van alle activiteiten

Lees ook

Enorme plastic madonna bindt strijd aan met zwerfafval

Wetenschappers: plastic is eigenlijk “chemisch afval”

5 plaatsen waar de plastic tas verboden is