Foto: epsos.de, Flickr

Ecover, een bedrijf voor groene schoonmaakmiddelen, gaat plastic afval uit zee halen om een nieuw type plastic fles te ontwikkelen die volledig duurzaam en recycleerbaar is.

Het Belgische bedrijf werkt samen met plasticfabrikant Logoplaste om plastic dat uit de zee is gevist te combineren met plastic gemaakt van suikerriet (het zogenaamde “Plant-astic”), tot, wat het bedrijf zelf noemt, een primeur voor verpakkingen. Het is de bedoeling dat de verpakking vanaf volgend jaar gekocht kan worden.

Ecover gaat samenwerken met vissers die met speciale apparatuur plastic vissen uit de Noordzee. Ook kunnen andere vissers plastic die ze als bijvangst vangen inleveren op speciale verzamelplekken. De plastic wordt door recyclingsbedrijf Closed Loop in Londen verwerkt tot een materiaal dat voor nieuwe flessen gebruikt kan worden.

Volgens de directeur van Ecover, Philip Malmberg, is het plan meer dan een “knikje naar duurzaamheid.” “Duurzaamheid is een nooit eindigende reis. Los één probleem op, en je krijgt de kans om het volgende op te lossen.”

Bron: The Guardian

Lees ook

Echte groene stroom uit eigen land; zo regel je dat gemakkelijk

Gestrande walvis had 17 kg plastic in zijn maag

Laat je niet in de luren leggen: dit zijn de beste aanbieders voor groene stroom