Een van Nederlands nieuwste centrales in aanbouw (foto uit 2010). Bron: wikimedia commons

Energieondernemer Igor Kluin heeft het helemaal gehad met kolen. De meest vervuilende bron van energie die we hebben wordt juist in Nederland steeds meer gebruikt voor de opwekking van energie. De oprichter van Qurrent, een bedrijf dat energie levert en klanten helpt energie te besparen, start daarom een actie: kappen met kolen. Kluin:

“De energiemarkt is verziekt. Goedkope kolen zorgen ervoor dat moderne gascentrales en duurzame energie het afleggen tegen grote smerige barbecues. Zware vervuiling wint het dus van schone, frisse, moderne energie. Hier gaat iets goed mis.”


(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.

Er zijn verschillende redenen waarom kolen het zo goed doen in Nederland (lees bijvoorbeeld dit artikel), maar het goede nieuws is dat je als consument kolen kunt weigeren, bijvoorbeeld door een groene stroomabonnement te nemen, of bedrijven die kolencentrales inzetten helemaal af te zweren.

Kluin heeft een goede tip: op de overheidswebsite Consuwijzer kun je precies zien welke energiebedrijven kolenstroom leveren.

Lees hier het hele artikel van Igor Kluin

Lees ook

Dossier zonne-energie: alles over zonnepanelen

4 manieren waarop je geld kunt verdienen met wind

De gevaren van schaliegas