Pinti 1, Flickr.com

Pinti 1, Flickr.com

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat bijengif effectief kan worden ingezet in de strijd tegen HIV. Volgens onderzoekers van de Washington University School of Medicine in St. Louis bevat bijengif melittine, een stof die het virus kan vernietigen door het omhulsel aan te vallen.

Beschermend laagje

HIV heeft een beschermend laagje, waardoor het virus intact blijft. Het melittine in bijengif valt dat laagje aan, waardoor er steeds meer gaatjes in verschijnen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat het hele beschermende laagje verdwijnt. In theorie kan het virus zich hier niet op aanpassen, omdat een virus een beschermend laagje nodig heeft. De onderzoekers hopen dat ze deze kennis kunnen gebruiken om een speciale vaginale gel te ontwikkelen, die de verspreiding van HIV kan voorkomen en mensen die al besmet zijn te helpen. Dit zou een belangrijke stap voorwaarts zijn in de bestrijding van HIV en AIDS, waar wereldwijd meer dan 34 miljoen mensen aan lijden.

Wonderbaarlijke genezing

Eerder deze maand werd er ook al een doorbraak op het gebied van HIV gemeld; een baby uit Mississippi leek genezen te zijn van het virus, dankzij een speciale behandeling binnen 30 dagen na de geboorte. Het kindje, dat nu twee jaar is, krijgt inmiddels al een jaar geen medicijnen meer en lijkt nog steeds niet geïnfecteerd te zijn.

Bron: Huffington Post

Lees ook:

Longartsen starten felle campagne tegen tabakslobby

Voedsel waarmee je de 100 kan halen: knoflook

Optimistische mensen hebben betere cholesterol