Foto: Physorg / Donana Biological Station

Een walvis die afgelopen jaar op een strand in Andalusië, in Spanje, aanspoelde had meer dan 17 kilogram afval in zijn maag, inclusief bijna 30 vierkante meter plastic zeil. Dit meldt Renaud de Stephanis, een zeebioloog die werkt op het Donana onderzoeksstation voor Biologie.


(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.

“We vonden meer dan 10 meter plastic touw, plastic zeil dat wordt gebruikt aan de buitenkant van kassen en plastic zeil dat aan de binnenkant wordt gebruikt, en zelfs twee bloempotten,” aldus De Stephanis.

Lees het hele artikel op Phys.org

Lees ook

Ecover ontwerpt verpakking gemaakt van plastic afval uit zee

Enorme plastic madonna bindt strijd aan met zwerfafval

Wetenschappers: plastic is eigenlijk “chemisch afval”