Foto: Lodderup, Flickr

Twee longartsen hebben op internet de aanval geopend op de tabaksindustrie. Op de website tabaknee.nl staan de namen van leidinggevenden, bestuurders en lobbyisten en wordt hun betrokkenheid bij de sector uitgelegd. Dit meldt de NOS vandaag.

Op de site worden onder anderen minister Schippers, CDA-prominent Brinkman en de Nijmeegse emeritus hoogleraar Asscher aan de schandpaal genageld. Schippers wordt omschreven als “minister van Tabakswerkgevers” en over Brinkman, die commissaris is bij Philip Morris, wordt gesteld dat hij “dom of gewetenloos” is. Asscher is expert op het gebied van arbeidsverhoudingen en duurzaam ondernemen. Ook zij is commissaris bij Philip Morris, volgens de site “een bedrijf dat duurzaam doodt”.

Het hele artikel vind je op NOS.nl. De website van de longartsen vind je hier (was vanochtend niet goed bereikbaar).

Lees ook

Barca sterren helpen je stoppen met roken

Stoppen met roken en andere goede stress tips

Gestopt met roken? Dit eten helpt je vol te houden