Foto: wikimedia commons

Het onderzoek naar de gevolgen en mogelijke risico’s van schaliegas wordt gedaan door advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Arcadis en Fugro-Ecoplan worden ingezet als onderaannemers. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) gisteren gemeld aan de Tweede Kamer. Dit bericht Trouw vandaag. Het onderzoek kan 1 juli afgerond zijn.

[adrotate group=”4″]

Kamp geeft aan dat hij zeker wil weten dat schaliegas op een veilige manier kan worden opgespoord en gewonnen. Als uit het algemene onderzoek blijkt dat dit kan, wordt vervolgens gekeken naar de gevolgen op lokaal niveau.

GroenLinks is niet blij met de keuze van Kamp voor Arcadis en Fugro, omdat dit bedrijven zijn die geld verdienen met schaliegaswinning. Kamerlid Liesbeth van Tongeren: “Kamp moet op zoek naar onafhankelijke onderzoekers, anders is het onderzoek bij voorbaat ongeloofwaardig.”

Lees het hele onderzoek in Trouw

Lees ook

De 6 gevaren van schaliegas

Telegraaf zet burgers in de kou met keuze voor schaliegas

De beste aanbieders van groene stroom