Foto: epsos.de, Flickr

Mensen laten een plastic flesje of zakje vallen en denken “ach het is er maar één”. Deze gedachte heeft ertoe geleid dat er tientallen miljarden kilo’s aan plastic in de oceaan drijven. Peter Smith van Stichting Klean wil daar een eenvoudige, maar potentieel krachtige actie tegenover stellen: verwelkom de lente door één stuk zwerfafval op te ruimen. Als woensdag 20 maart a.s. zoveel mogelijk mensen meedoen, wordt de massa mensen die één stuk zwerfafval opruimen groter dan de mensen die ‘maar één’ stuk zwerfvuil laten vallen.

Iedereen kan in zijn eigen buurt een stuk zwerfvuil opruimen, maar om te laten zien dat er veel mensen meedoen, kun je je hier opgeven: https://www.facebook.com/events/149486378545672/

Lees ook

Ecover ontwerpt verpakking gemaakt van plastic afval uit zee

Student uit Delft bedenkt haalbare oplossing tegen plastic soep

Echte groene stroom uit eigen land: zo regel je het gemakkelijk