Bron: j.grimm – Flickr.com

Er zijn genoeg schoonmaakmiddelen voor de badkamer op de markt, maar het is net zo goedkoop en effectief om je eigen badkamerreiniger te maken. Gewapend met een paar eenvoudige niet giftige en biologische afbreekbare bestanddelen wordt je badkamer weer fris en sprankelend, zonder schade aan te brengen aan jouw gezondheid of het milieu.

Voor douche en bad
Maak een pasta van witte azijn met zuiveringszout en wrijf vlekken en vette laagjes weg. Voor hardnekkige plekken, wrijf de pasta daarop en laat het een aantal uur intrekken. Het toevoegen van zeezout geeft dit mengsel extra schuurkracht.

Tegen schimmel
Als je schimmel in de badkamer hebt, kun je wel wat extra reinigingskracht gebruikt. Voeg gelijke delen azijn en citroensap in een sprayflacon en breng dit royaal aan op de schimmelplekken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een grove spons. Bij moeilijk verwijderbare plekken laat je het mengsel een paar uur intrekken.

Voor de afvoer
De afvoer in de badkamer kan regelmatig verstoppen door het gebruik van zeep of door dagelijks haarverlies. Meng een deel zuiveringszout met een half deel azijn en maak zo een krachtige ontstopper. Giet dit in de afvoer en dek het putje af met een kom. Dit om een kleine explosie van schuim te voorkomen.

Voor het toilet
Voor een schoon en fris toilet mix je een half kopje azijn met een half kopje zuiveringszout. Let op, het kan gaan schuimen! Laat het mengsel een paar minuten zitten en schrob het dan weg met de closetborstel.

Voor glas en spiegels
Streeploos schoon worden glazen en spiegels dankzij een deel water met een gelijke hoeveelheid azijn en alcohol.

Fris en sprankelend
Is schoon alleen niet voldoende, houd je ook van een frisse geur na het schoonmaken? Voeg dan etherische oliën, zoals rozengeur, toe voor een heerlijke geur.

Bron: Quick and Loans

Lees ook

hetkanWel Avondwinkel: mooie mode die je moet voelen en bewonderen

Simpel: zelf gifvrije allesreiniger maken met sinaasappelschillen

Verwelkom de lente en ruim vandaag één stuk zwerfafval op