Foto: procyonlotormotor, Flickr

De Duitse spoorwegen hebben aangekondigd reisgegevens van passagiers te gaan verkopen aan andere bedrijven. Deutsche Bahn wil de gegevens verkopen aan onder meer banken, verzekeraars en fastfood-restaurants. De afgelopen weken hebben de spoorwegen de contracten van mensen met een Bahn-Card, te vergelijken met de Nederlandse ov-chipkaart, al aangepast.

De bedrijven die de data kopen, kunnen de reizigers van gepersonaliseerde reclame voorzien. Iemand die elke dag van Bad Vibel naar Frankfurt am Main reist, kan bijvoorbeeld reclame krijgen voor restaurants.

Privacyorganisaties en treinreizigers maken bezwaar tegen het doorverkopen van privégegevens. Volgens privacybeschermers biedt de wet genoeg handvatten om Deutsche Bahn tegen te houden. Der Spiegel vraagt zich af waarom het spoorbedrijf geld wil verdienen aan de verkoop van klantgegevens. Vorig jaar maakte Deutsche Bahn een recordwinst van 364 miljoen euro op het vervoeren van passagiers.

Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

HIV kan genezen worden

Kun je een hele gerecycleerde stad bouwen?

Dakloze scholieren in de VS