Gaswinning op Duitse wadden. Foto: Ralf Roletschek // wikimedia commons

De Tweede Kamer heeft minister Kamp om opheldering gevraagd over de gevolgen van de gaswinning op de Wadden. Minister Kamp van Economische Zaken verstrekte een vergunning om de komende twintig jaar meer gas te winnen. D66, GroenLinks, ChristenUnie en de coalitiefractie PvdA vragen om opheldering.

Het departement van Kamp meent dat de vergunning die is verstrekt alleen een aanpassing is op de bestaande situatie op het Wad. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft op de Wadden echter al meer gas gewonnen dan eerder was toegestaan. Dat deed ze op voorwaarde dat het niet tot extra bodemdaling zou leiden.

Lees het hele artikel op Joop.nl

Lees ook

Van wie wil jij stroom? Van een boer uit Friesland of een windmolen uit Zeeland?

Lees alles over zonnepanelen in ons dossier zonne-energie

Met schone energie slaan we een dubbele slag: meer banen, minder CO2 uitstoot