Foto: Granny’s Finest

De opmerkelijke manier waarop modemerk Granny’s Finest kleren laat maken trekt de aandacht van internationale media. Het modemerk uit Rotterdam laat namelijk haar producten breien door dames op leeftijd in Rotterdam.

Het initiatief onstond toen Niek van Hengel, die studeerde aan de kunstacademie, op bezoek ging bij zijn opa in een verzorgingstehuis. Daar zag hij een oma breien. “Ze had geen familie of vrienden, maar toch bleef ze door gaan met breien, omdat het haar bezig hield en ze het leuk vond.”

Van Hengel startte vervolgens samen met een vriend Granny’s Finest, een modemerk dat hippe designs levert, gebreid door Rotterdamse oma’s.

“Het belangrijkste doel van het project is sociaal: sociale cohesie en creative contact tussen de generaties,” aldus Van Hengel.

Het project is commerciĆ«el nog niet zelfvoorzienend en wordt ondersteund met subsidies. De oma’s hebben er in ieder geval lol in, blijkt uit het interview: “Ik leerde breien op school, en het is echt leuk om te doen. Het is ontspannend. Maar het is echt jammer als niemand draagt of gebruikt wat je breit,” aldus een van de dames.

Bron: AFP

Lees ook

5 mode merken met een goed verhaal

Inspirerende mode-projecten die de wereld mooier willen maken

Mode-ondernemers en enthousiastelingen opgelet: deze Mode Battle wil je niet missen