Oma kan gewoon gehaktballen blijven uitdelen. Foto: Natuur & Milieu

Vandaag start de grootste uitdeelactie van vleesvervangers ooit in Nederland. Dat meldt Natuur & Milieu. Vanaf 8.00 uur vanmorgen deelt de organisatie gratis lekkere vleesvervangers uit, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Een speciaal e-book, gemaakt met medewerking van chefkok Pierre Wind, is vandaag ook te downloaden.

Ondermeer in Utrecht worden vegetarische gehaktballen uitgedeeld. Ook krijgen klanten in Jumbo supermarkten een gratis vleesvervanger als ze een vlees of vegetarisch product kopen. Volgens de organisatie kan woensdag met de vleesvervangers gewoon gehaktdag blijven. “Mensen vinden het vaak moeilijk om hun eetpatroon te veranderen en met een kant-en-klare vleesvervanger kan het favoriete recept gewoon hetzelfde blijven,” aldus Natuur & Milieu.

De actie is een samenwerking tussen Natuur & Milieu, Jumbo supermarkten, Vivera (producent van vleesvervangers) en de Vegetarische Slager. De campagne zal de komende maanden drie keer een week lang gehouden worden om mensen te bewegen vaker vleesvervangers te eten.

Bron: Natuur & Milieu

Lees ook

[adrotate group=”2″]

Waarom regelmatig vlees eten geen gezond idee is

Zo ziet onze vleesindustrie eruit (video)