Foto: Hyundai

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai presenteert vandaag de eerste auto in Nederland met een brandstofcel die draait op waterstof. Dat meldt de NOS vandaag.

Het al bestaande ix35-model van Hyundai heeft een speciale waterstofuitvoering gekregen. Niet olie of elektriciteit is de energiedrager die de elektromotor aandrijft, maar waterstof. De inhoud van de brandstofcel is 5,6 kilo waterstof, waarmee volgens Hyundai 588 kilometer kan worden afgelegd. Tanken kost slechts enkele minuten.

Volgens de fabrikant is de brandstof volledig schoon: er komt alleen wat water uit de uitlaat. Nadeel is dat de auto nog flink prijzig is. Ook zijn er nog maar enkele waterstof tankstations in Nederland te vinden.

Lees ook

[adrotate group=”2″]

Elektrisch rijden voor 14 cent per km

De eerste auto die op windenergie kan rijden