Foto: wikimedia commons

Dat schaliegas misschien niet goed is voor de bloemetjes en de bijtjes – dat zullen de meeste Nederlanders misschien niet zo erg vinden. Maar als schaliegasboringen ons bier bedreigen, dan kan minister Kamp een volksopstand verwachten. Trouw meldt vandaag dat verschillende bierbrouwers, waaronder Heineken, Grolsch en Bavaria, tegen schaliegas zijn, “zolang niet is bewezen dat het Nederlandse grondwater onaangetast blijft.” Ook frisdrankfabrikanten als Coca Cola en Pepsico zijn “sceptisch” over schaliegasboringen.

Trouw schrijft: ” Grondwater vormt het belangrijkste ingrediënt voor bier en frisdrank. De bescherming van het grondwater is voor ons daarom een absolute prioriteit, aldus Taco Juriaanse van Nederlandse Brouwers, waarbij nagenoeg alle bierfabrikanten zijn aangesloten. ‘Schaliegaswinning en andere activiteiten in de bodem mogen geen aantasting van het grondwater tot gevolg hebben. Zolang dat niet is bewezen, zien we de winning van schaliegas met zorg tegemoet.'”

Lees hier het hele artikel

Lees ook

[adrotate group=”2″]

Waarom de Duitsers zich niet druk maken om schaliegas

schalieboringen kunnen Nederlands drinkwater onherstelbaar beschadigen