Bron: fox_kiyoWater moet geprivatiseerd worden. Dat stelt oud-Nestlé CEO en huidig bestuursvoorzitter Peter Brabeck: “Water is ’s wereld belangrijkste natuurlijke goed en we moeten ons afvragen hoe we dat bij de consument krijgen. De mening dat water een mensenrecht zou zijn, vind ik extreem. Water is een levensmiddel en zou daarom een marktwaarde moeten krijgen. Men moet bewust worden van de prijs van water.”

Niet alleen over water neemt Brabeck een standpunt in, ook over de trend om biologisch te eten heeft hij een mening: “Vandaag de dag denkt men dat alles wat van de natuur komt, goed is. Dat is een grote verandering, want tot voor kort gingen we er onbarmhartig mee om. Maar we zijn doorgeslagen in de deze gedachte. Goed voorbeeld hiervan is biologisch eten. We denken dat kunstmatige toevoegingen slecht zijn, maar na 15 jaar genetisch gemodificeerd voedsel in Amerika is er nog niemand ziek van geworden. Niet één! Toch denken we in Europa dat we er doodziek van worden, dat is hypocriet.”

Nestlé is de grootste levensmiddelenfabrikant ter wereld. Brabeck was de afgelopen zeven jaar CEO van deze enterprise: “Ik ben nog steeds van mening dat de grootste verantwoordelijkheid van elke CEO
ligt in het onderhouden en zeker stellen van een toekomst voor zijn bedrijf.

Ongerust over de toekomst is Brabeck niet: “We moeten een positief beeld van de wereld afgeven. Ik zie absoluut geen reden waarom we niet positief zouden zijn over de toekomst. Nooit eerder hadden we het zo goed. We hadden nooit zoveel geld, waren niet eerder zo gezond en hebben nog nooit zo lang geleefd. We hebben alles wat we willen, maar toch doen we net alsof we in de rouw zijn.”

Bron: American Live Wire

Lees ook

5 modemerken met een goed verhaal
Ocean Clean Up heeft nog 10.000 dollar nodig
Water is goud waard. 3 tips om er beter op te passen.