Foto: The Ocean Cleanup

Foto: The Ocean Cleanup

Boyan Slat bedacht een eenvoudige oplossing om meer dan 7 miljard kg plastic uit de oceaan te halen, een derde van wat er totaal in de oceanen drijft. Grote drijvende recyclingstations verzamelen plastic die de zeestroming naar de stations brengt. Maar om te checken of zijn plan ook haalbaar is, moet er eerst onderzoek gedaan worden. En dat kost geld: 80.000 dollar. Maar het lijkt erop dat Slat en zijn mensen het gaan halen: ze hebben nog $200 nodig.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
19-jarige student TU Delft bedenkt oplossing voor plastic soep in oceanen
Gestrande walvis had 17 kg plastic afval in zijn maag

Op de crowdfundingsite indiegogo stond de teller woensdagavond op $79.800. Met het geld gaat een groep studenten, ingenieurs, oceanografen en andere deskundigen aan de slag om precies door te rekenen of het plan haalbaar is. Overigens heeft Slat samen met een vriend ook al honderden uren wetenschappelijke studie erop zitten. Zijn plan is dus niet zomaar een slag in de lucht.

Over de crowdfunding campagne zegt Slat: “Ik weet niet of het mogelijk is, en dat is precies de reden dat ik dit doe.”

Hier vind je de crowdfundingpagina van The Ocean Cleanup Foundation. Ook jij kunt nog bijdragen vanaf 1 dollar.