Foto: Kris Krug, Flickr

Foto: Kris Krug, Flickr

Pensioenfondsen investeren elk jaar honderden miljarden in fossiele brandstoffen. Dat is niet alleen slecht voor de klimaatopwarming, maar wordt steeds meer een riscovolle investering. Want als de wereld besluit om echt CO2 te belasten, dan worden fossiele brandstoffen snel minder rendabel. Experts spreken daarom al van een “carbon bubble” of “CO2 zeepbel”.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Gaat jouw pensioengeld in vlammen op? Wel als deze CO2 zeepbel knapt
Tweede Kamer laat zich verleiden door schaliegassprookjes

De stad San Francisco heeft besloten om het knappen van deze zeepbel voor te zijn, en heeft het pensioenfonds van de stad opdracht gegeven niet meer te investeren in fossiele brandstoffen. Het gaat hier om meer dan een half miljard dollar.

Lees meer over de stap op sfgate.com. Hier vind je de originele resolutie.

Met dank aan @Ar7Za voor de tip.