Opel Ampera. Foto: autoviva.com

Opel Ampera. Foto: autoviva.com

De elektrische auto is de pioniersfase nog niet voorbij. Toch wordt de elektrische auto steeds interessanter voor de consument. Dat meldt Milieucentraal vandaag. Uit ervaringen van de ANWB en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat veel autorijders zonder al te grote praktische problemen over kunnen stappen op een
elektrische auto.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Elektrisch rijden vanaf 14 cent per km
Een volle tank voor 4 euro

Het blijkt dat, zoals verwacht, verreweg de meeste autorijders korte ritjes rijden met hun elektrische auto. 90% van de ritten heeft een afstand van minder dan 50 km, ruim binnen het bereik van vrijwel alle elektrische auto’s.

Voor langere ritten bedenken mensen oplossingen. Zo kunnen mensen volgens Milieucentraal prima gebruik maken van autodeelprogramma’s of een auto huren.

Op langere termijn is elektrisch rijden goedkoper verwachten Milieucentraal en ANWB. Een goede kostenvergelijking is nog niet te maken, omdat er nog onduidelijkheid is over de inruilwaarde van accu’s en elektrische auto’s,

Het volledige persbericht vind je hier