markguim, Flickr.com

markguim, Flickr.com

Een lege telefoonbatterij kun je tegenwoordig op veel verschillende duurzame manieren opladen, bijvoorbeeld met zonnepanelen of door de telefoon te schudden. Binnenkort kan dat mogelijk nog makkelijker: met water. Dan komt namelijk de myFC PowerTrekk uit, een combinatie van een brandstofcel en een accu die gebruikt kan worden om mobiele apparaten op te laden.

Van water naar stroom
Het systeem werkt eenvoudig; door ongeveer een eetlepel water toe te voegen aan de brandstofcel, begint deze direct stroom te produceren. Deze stroom kan vervolgens worden opgeslagen in de accu. Het is een passief systeem dat geruisloos zijn werk doet. Het proces is bovendien beheersbaar en milieuvriendelijk. Bij het omzetten van water in stroom komt alleen een beetje stoom vrij.

Zoet en zout water
Volgens de producent van myFC PowerTrekk kun je zowel zoet als zout water gebruiken als ‘voeding’. Het apparaatje is bovendien in staat om een accu voor 25-100 procent op te laden. Dit is weer afhankelijk van de grootte van de accu. Aan deze techniek hangt nog wel een stevig prijskaartje; de units gaan waarschijnlijk ongeveer $229 kosten. Naar verwachting verschijnen ze in het derde kwartaal van 2013 op de markt.

Bron: Treehugger.com

Lees ook:

Energie besparen kan ook op andere slimme manieren
Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam
3D geprint oor kan ook radiosignalen ontvangen