Foto: Elliot Lowe, Flickr

Foto: Elliot Lowe, Flickr

Vlees uit het laboratorium kan de behoefte aan slachtvee drastisch veranderen.

The New York Times schrijft over het vlees dat wetenschappers van de Universiteit Maastricht in het laboratorium kweken. Onderzoeker Mark Post is in staat om een hamburger te maken van wat weefsel van spieren van koeien en enkele stamcellen. Deze methode van vlees produceren is diervriendelijk en goed voor het milieu. Op den duur kunnen de dierlijke producten zelfs vervangen worden door niet-dierlijke, voorspelt Post. De hoge kosten (omgerekend kost een Maastrichtse burger 325.000 dollar) staan massaproductie nog in de weg.

Bekijk de video met het interview met Mark Post op de site van de New York Times.

Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

De wet die miljarden levens redt

Nederlanders moeten New York tegen water beschermen

Britse socialisten keren zich tegen armen