Foto: wikimedia commons

Foto: wikimedia commons

Als je in de stad loopt en een boom ziet, geef ‘m eens een knuffel — hij/zij zorgt namelijk goed voor je. Een Amerikaans onderzoek heeft becijfert dat bomen in Amerikaanse steden meer dan 700 miljoen ton CO2 opslaan. Het onderzoek hangt daar ook een prijskaartje aan van 50 miljard dollar.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Voorverkoop fairphone gestart, orders stromen binnen
Kuyichi lokt klanten naar de Wallen: “Pijpen, 10 euro”

Met toenemende urbanisatie worden stadsbomen en stadsbossen ook steeds belangrijker voor mensen. Tom Tidwell, hoofd van de U.S. Forest Service, hoopt dat het onderzoek helpt om mensen meer waardering te geven voor stadsbomen: “Ik hoop dat mensen anders gaan kijken naar de bomen in hun buurt, en beginnen te denken over manieren hoe ze kunnen zorgen voor stadsbossen.”

Lees het hele artikel op inhabitat