524606_518207068215429_5643565_nDe Food Battle is van start. Eerlijke foodprojecten maken kans op een bedrag van maximaal € 3500 en een crowdsourcingevenement waarbij de winnaar samen met geïnteresseerde duurzame doeners, denkers en dromers zijn of haar project een stap verder brengt.

Schrijf je nu in op de site van Voor de Wereld van Morgen

Voeding

Voeding is het onderwerp van deze Battle. Over dertig jaar hebben we ongeveer drie aardbollen nodig om alle mensen te voeden. Gaat dat lukken? Waarschijnlijk alleen als we onze eetpatronen drastisch veranderen. Heb jij goede ideeën voor een voedsel-revolutie? Schrijf je dan nu in voor de Food Battle.

Voorbeelden

Kijk voor meer inspiratie bijvoorbeeld naar de Dutch Weed Burger, een 100% Plant*Powered hamburger, van het algenbroodje waarop die geserveerd wordt en de vegan mayonaise, tot de umami-wakamesalsa. De burger zelf is een proteïnebom, rijk aan plantaardige eiwitten want verrijkt met…ZEEWIER! Deze burger is klaar om de wereld te voeden en te ondersteunen.

En nu jij

Ben jij ook bezig met eerlijke voeding? Heb je een project waarmee je je inzet voor een eerlijkere voedselketen? Doe mee met je project en maak kans op maximaal € 3500 voor je project en een crowdsourcingevenement. Je kunt je direct inschrijven voor de Foodbattle op Voordewereldvanmorgen.nl. Voor het inschrijven is een VDWVM – account nodig.

Wat is de Battle?

De VDWVM Battle is een wedstrijd tussen twee duurzame projecten. Elke twee maanden staat een ander thema centraal. Projecteigenaren met een project in dat thema kunnen zich aanmelden bij de wedstrijd.

Na een inschrijvingsperiode van een maand selecteert de redactie van VDWVM twee projecten uit alle inzendingen. Dan gaat de wedstrijd om de meeste stemmen van start. Elke stem is vijf euro waard. Het geworven bedrag komt ten goede aan het desbetreffende project.

In totaal kan er € 3500 verdiend worden. De Battle eindigt dan ook zodra dit bedrag bereikt is. Het project met de meeste stemmen wint de Battle. De prijs voor de winnaar van de Battle is, naast het geldbedrag, een crowdsourcingevenement. Dit evenement zal VDWVM organiseren. De winnaar komt daarbij samen met geïnteresseerde duurzame doeners, denkers en dromers om het project met z’n allen een stap verder te brengen.

Lees meer over de Battles van VDWVM op http://voordewereldvanmorgen.nl/Kom_in_actie/De_Battle/