Talking_dress_12102012_MariekeEyskoot_150

Foto: Marieke Eyskoot

Talking Dress presenteert de eerste shop- en inspiratiegids voor eerlijke kleding en lifestyle. Je kunt de gids gratis downloaden als app voor iPhone en Android. Het vinden van fair én fashionable kleding wordt hiermee veel makkelijker.

De app geeft toegang tot een selectie van de beste eerlijke merken, winkels en webshops voor kleding en verzorgingsproducten, tweedehands-, vintage- en doe-het-zelf-adressen, keurmerken, en nog veel meer. Inmiddels staan er meer dan 350 items in, en er komen regelmatig nieuwe bij. Je kunt zoeken op categorie, op trefwoord, of met (combinaties van) filters. Ook kun je zien welke winkels in de buurt zijn, en routebeschrijvingen krijgen.

“Eerlijke kleding en lifestyleproducten worden gemaakt met respect voor mens, dier en milieu,” zegt Talking Dress-oprichter Marieke Eyskoot. “Steeds meer mensen vragen ernaar, en gelukkig is er ook steeds meer te koop. Maar ik zet niet zomaar alles in de gids, het moet wel echt mooi zijn. Mijn belangrijkste criteria zijn dat het én geloofwaardig én te gek is. Mijn shopgids laat zien waar je moet zijn, en dat eerlijke kleding niet te duur, moeilijk of suf is.”

Talking Dress Treasure Hunt – officiële lancering

TalkingDress_app_kleinHoewel de app nu al beschikbaar is, wordt deze op woensdag 5 juni officieel gelanceerd met de start van de Talking Dress Treasure Hunt. Iedereen kan meedoen: via Twitter en Facebook krijgen volgers (hashtag #TalkingDress) tien dagen lang dagelijks twee clues die verwijzen naar bepaalde winkels of webshops. De eerste vijf gebruikers van de app die zich bij de juiste winkels of webshops melden winnen een prijs. Er doen 22 (web)winkels mee met de Talking Dress Treasure Hunt en er zijn 110 cadeaus te winnen, zoals kleding, accessoires, beautyproducten en waardebonnen.

Lees ook:

Foute kleding in winkels? Deze 5 merken kun je vertrouwen

Mooi voor jezelf: duurzame mode die past bij jouw moment

Marieke Eyskoot schreef de ideale gids voor eerlijke kleding