Foto: Daktuin Utrecht, Facebook

Foto: Daktuin Utrecht, Facebook

Boven op een betonnen parkeergarage op universiteitscentrum De Uithof in Utrecht verrijst een groene oase: de Daktuin Utrecht. Het initiatief van Utrechtse studenten moet wat groene kleur geven aan de universiteit in juni.

Lees ook
E-plant: investeer in energie uit kamerplanten en ontvang een unieke gadget
Red de bij, word zelf stadsimker
Verticale tuin van plastic flessen fleurt huis op, voor (bijna) nop

Volgens de studenten wonen en werken er wel veel mensen op de Uithof, maar is er eigenlijk niets te doen, en zijn er geen leuke, groene plekken om je te vermaken: “In de zomer zit iedereen op de grasveldjes tussen de denderende bussen.”

Op de Daktuin ontstaat een moestuin, maar kun je ook koffie krijgen, een biologisch biertje drinken of een barbeque organiseren.

De Daktuinders zijn ondertussen begonnen, maar zoeken nog geld om e.e.a. te financieren. Op crowdfundingssite Oneplanetcrowd kun je ze ondersteunen.

Van de website: “Duurzaamheid is hierin vanzelfsprekend voor ons. De Daktuin wordt gemaakt van gerecycled materiaal: oude pallets wordt omgebouwd tot (bar)krukken, bankjes en een bar, en met lokale telers creĆ«ren we de moestuin. Uiteindelijk is De Daktuin dus zowel een moestuin als een dakterras, waar je ook een hapje en drankje kunt nuttigen. Deze elementen bij elkaar zorgen ervoor dat De Uithof een aantrekkelijke plek wordt om te wonen, werken, studeren en ontspannen.”