Bron: Adreanna Moya - Flickr.com

Bron: Adreanna Moya – Flickr.com

Gister werd bekend dat we in Nederland nog steeds heel veel eten weggooien. Dat is zonde, maar een bruin geworden tomaat gooit men niet zo snel meer door de salade. Gelukkig zijn er nog andere manieren om groente en fruit te gebruiken, dankzij deze DIY recepten. Maak bijvoorbeeld een handscrub van avocado.

Avocado handscrub
Pureer een halve avocado tot je een goede, dikke pasta hebt. Meng de pasta met 1 eetlepel olijfolie. Blijf roeren terwijl je 4 tot 5 druppels essentiële patchouli-olie toevoegt. Meng er vervolgens twee eetlepels suiker door.

Neem een klodder avocado-mix in je hand en scrub je handen goed. Laat ongeveer 30 seconden tot 1 minuut inwerken. Spoel het vervolgens af met lauw water.

Smeer de handen na het scrubben in met een handlotion op natuurlijke basis. Je kunt avocado ook goed gebruiken als gezichtsmasker, hier vind je het recept.

Citroen handlotion
Deze handlotion op basis van citroen is erg gemakkelijk om te maken en een goede aanvulling op de behandeling met de avocado-scrub.

Pers een citroen. Gebruik een theelepel citroensap en mix dit met twee theelepels glycerine (te koop bij een drogist). Zorg dat je het goed mengt. De lotion is nu klaar voor gebruik.

Sinaasappel handlotion
Doe 30 ml verwarmde olijfolie, 30 ml vers geperst sinaasappelsap, 15 ml gesmolten cacaoboter en 2 druppels oranjebloesemolie (te koop bij drogist) in een blender. Mix de ingrediënten tot ze gezamenlijk een luchtige substantie vormen. Het is nu klaar voor gebruik. Bewaar het overgebleven mengsel in een luchtdichte pot.

Bron: Crunchy Betty