Bron: Juushika Redgrave - Flickr.com

Bron: Juushika Redgrave – Flickr.com

Blijkbaar waren de banketbakkers al het negatieve nieuws over de gevolgen van snoepen op je gezondheid zat. Amerikaanse Nationale Banketbakkers Association financierde namelijk kortgeleden een wetenschappelijk onderzoek naar snoepen en gezondheid. Opmerkelijk genoeg zijn de resultaten goed nieuws voor alle zoetekauwen: regelmatig snoepen maakt niet dik en geeft geen verhoogde kans op ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Dietiste en onderzoeker Mary Murphy van het Amerikaanse centrum voor Chemical Regulation & Food Safety stelt: “We hebben geen associatie tussen de frequentie van snoepinname en het BMI of cardiovasculaire risicofactoren bij volwassen kunnen vinden.”

Geen verband
Een studie onder meer dan 5000 Amerikanen bewees dat er geen verband is tussen slechte gezondheid en het regelmatig eten van snoepjes en zoete lekkernijen. De bevindingen werden gepubliceerd in het Nutrition Journal. Ongeveer 96% van alle deelnemers rapporteerde regelmatig te snoepen, maar de frequentie en hoeveelheid verschilde per deelnemer.

Kleine genoegens
Directeur van de Nationale Banketbakkers Association Laura Shumow zegt over de resultaten: “Het bewijst dat er in het leven plaats is voor kleine genoegens, zoals snoep. Een dergelijke, kleine traktatie kan een positieve invloed op de stemming en tevredenheid van een mens hebben, terwijl een minimale impact heeft op de gezondheid.” De experts melden wel dat deze bevindingen geen vrijbrief zijn om je ongans te eten in chocola en snoep.

Wat de studie vooral aantoont is dat de meeste volwassenen redelijk verantwoord zijn met snoepjes, en niet zoveel eten dat ze er overgewicht of een hartaanval door krijgen.

Bron: Daily Mail

Lees ook
6 nieuwsitems die je gelezen moet hebben
Energie uit je eigen kamerplant, het kan nu
Wat wij kunnen leren van gestresste managers en kippen