In kleding zitten ze al. Nu nog op meubels. Foto: Yuchao.L, Flickr

In kleding zitten ze al. Nu nog op meubels. Foto: Yuchao.L, Flickr

Op kleding en bijvoorbeeld ontbijtkoek staat al welke producten erin zijn verwerkt. Als het aan Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) ligt krijgen ook bijvoorbeeld meubels zo’n soort etiket. Dat meldt nu.nl vandaag.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Top 5 schokkende feiten over de oceaan
Merel Karhof bekleedt meubels met breimachine op wind (video)

Van Veldhoven pleit woensdag in het debat over grondstoffen dat de Tweede Kamer heeft met staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) voor een grondstoffenlabel.

Nu door schaarste de grondstofprijzen stijgen, is het volgens Van Veldhoven tijd voor een andere manier van werken. Het etiket kan ervoor zorgen dat in de toekomst duidelijk is welke onderdelen hergebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een nieuwe stoel.

Lees het hele artikel op nu.nl