Foto:plastic verpakkingen

Foto:plastic verpakkingen

Vandaag gaat de Zero Plastic Week van start. Een week zonder plastic kan eigenlijk niet: je telefoon is van plastic, je beeldscherm is van plastic, je tv is van plastic, je tandeborstel is van plastic en ga zo maar door. Het doel van de Zero Plastic Week is daarom niet volledig plasticvrij leven; de deelnemers gaan ‘slechts’ geen nieuw plastic gebruiken deze week. En dat is al een flinke uitdaging. Als je tandpastatube namelijk leeg is, waar haal je tandpasta vandaan die niet in plastic verpakt is? En een eigen tasje meenemen naar de supermarkt lukt nog wel, maar ook daar is de helft van alle spullen in het vermalijde oliederivaat verpakt.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
5 plaatsen waar de plastic tas verboden is
Ecover ontwikkelt verpakkingen gemaakt van plastic zeeafval

Via de site van Zero Plastic Week kunnen mensen filmpjes en foto’s delen hoe zij zonder nieuwe plastic producten leven.

TV Gelderland legt kort uit waarom de Zero Plastic Week belangrijk is:

Hier kun je je aanmelden en zeggen dat je meedoet