Foto: the writingzone, Flickr

Foto: the writingzone, Flickr

Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) moeten overheden drastische maatregelen nemen om de temperatuurstijging onder de 2 graden te houden. Zonder ingrijpen zijn we op weg naar een wereldwijde temperatuurstijging van 3,6 tot 5,3 graden. Dat meldt De Standaard vandaag.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Onderzoek: groene koplopers willen meer “power to the people” in energierevolutie
Waarom elektrisch rijden voor ZZP-ers spotgoedkoop is

De uitstoot van het broeikasgas CO2 is in 2012 gestegen tot een recordhoogte van 31,6 gigaton (1 gigaton is 1 biljoen kilo). Volgens IEA-directeur Maria van der Hoeven ‘is klimaatverandering gedaald naar de laagste regionen van de politieke prioriteiten’. ‘Maar daarmee verdwijnt het probleem niet. Integendeel.’

Lees het hele artikel in De Standaard