Foto: gwynydd michael, Flickr

Foto: gwynydd michael, Flickr

Wetenschappers willen sterkere bijen ‘fokken’ … sperma van sterkste bijen uit Europa kruisen met sterkste koninginnen uit Amerika.

De bij heeft het zwaar. Over de hele wereld worden bijenvolken geplaagd door pesticiden, genetisch gemanipuleerde gewassen, parasieten en de afname van biodiversiteit. In heel Europa wordt stevig gediscussieerd over de aanpak van het probleem. Maar wetenschappers van de Washington State University de Universiteit in Amerika zeggen nu bezig te zijn met een oplossing: een spermabank voor bijen.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
150 wetenschappelijke studies wijzen uit: neonicotinoïden zeer schadelijk voor bijen
4 tips voor een bijvriendelijke tuin

Het idee is om het sperma van de sterkste bijen uit Europa en de Verenigde Staten te gaan verzamelen en te kruisen. Op die manier kan men misschien nieuwere bijensoorten met sterkere genen ontwikkelen.

Lees het hele artikel op Joop.nl