Foto: SCA, Flickr

Foto: SCA, Flickr

Natuur & Milieu kastijdde twee dagen geleden de pensioenfondsen met het verwijt dat ze te weinig investeren in duurzame energie. Pensioenfondsen hebben 1,8 miljard euro aan investeringen in windparken, zonne-energie en waterkrachtcentrales zitten. Dat lijkt veel maar is slechts 0,33 procent van het totale vermogen van 586 miljard euro dat Nederlandse pensioenfondsen tot hun beschikking hebben. En dat is jammer, volgens de milieu-organisatie. Duurzame energie levert namelijk hoge rendementen. Zo zou bijvoorbeeld investeren in Belgische windparken 10% rendement opleveren.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
10 initiatieven voor echte groene stroom uit eigen buurt
Geld verdienen met wind

Natuur & Milieu: “Beleggingen in Belgische windparken op zee laten zien dat een rendement van 10 procent gemakkelijk gehaald kan worden, terwijl vrijwel alle risico’s zijn uitgebannen. Pensioenfondsen halen dit rendement nu bij lange na niet.”

Lees het hele artikel op de site van Natuur & Milieu