Header_Nieuwsbericht_Foodbattle_W413_H226_CRCenter95Afgelopen weken heb je ze vast voorbij zien komen, de mooie en creatieve ideeën rondom het thema ‘voedsel’ waarmee menig projecteigenaar zich inschreef voor de nieuwste Battle: de Food Battle.

Lees ook
Top 5 TED video’s over eten
Foodbattle: schrijf je in en win max. €3.500 en veel aandacht
Eten zal nooit meer hetzelfde zijn, als het aan deze 4 opmerkelijke projecten ligt

Nadat de eerste projecten zich aandienden, volgen velen hun voorbeeld. En gisteravond is de redactie tot een keuze gekomen van twee finalisten die gaan strijden om zoveel mogelijk stemmen:

‘Tas-Toe – Het is genoeg gewaste’, een initiatief van zeven meiden die er vrijwillig voor gaan zorgen dat 125 restaurants in Nederland op 21 juni actief doggybags aanbieden. Tas-Toe heeft de ambitie om de doggybag sociaal acceptabel te maken in Nederland en wil daarmee de voedselverspilling in Nederland tegengaan.

We vroegen Nelske Thalen van Tas-Toe naar haar reactie op de selectie voor de FoodBattle: “Namens iedereen van Tas-Toe, heel erg bedankt dat jullie ook geloven in ons project. We zijn heel blij met de nominatie!”

Thuisafgehaald.nl, een voorbeeld van de sharing economy, wil voedselverspilling tegengaan en gezond voedsel stimuleren en daarnaast ontmoetingen stimuleren in de buurt.

Ook Marieke Hart van Thuisafgehaald.nl vroegen we om een reactie: “Daar zijn we heel blij mee. We willen graag een kookboek maken met recepten van onze fantastische thuiskoks. Voor €3.500,- kunnen we vrijwel de hele drukkosten voor ons kookboek dekken. Dus dat zou echt te gek zijn!”

Waarom deze finalisten

De vele leuke projecten maakten het ons weer erg lastig. Samen met een aantal experts op het gebied van duurzaamheid en voeding hebben we besloten dat deze twee projecten een plek verdienen in de Battle. We vonden zowel Tas-Toe als Thuisafgehaald leuke en potentievolle projecten vinden die een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van de maatschappij door op een originele manier voedselverspilling tegen te gaan.

De Battle!!

De battle is vandaag (14 juni) gestart. Je kunt dus nu hier je stem uitbrengen op één van de projecten die meedoen aan de Battle. De projecten krijgen €5 per uitgebrachte stem. Degene met de meeste stemmen krijgt ook nog een speciaal crowdsourcingsevent aangeboden. Wij wensen beide projecten veel succes tijdens de spannende Battle-periode!

Verder willen we alle voedelprojecten (inzendingen) bedanken voor hun inzending en veel succes wensen bij hun project.