Foto: wikimedia commons

Foto: wikimedia commons

VVD en PvdA zijn het oneens over de toekomst van windenergie. Dit meldt de NOS vandaag. Eerder dit jaar kwamen kabinet en provincies overeen zeker duizend nieuwe windturbines te bouwen, maar de VVD wil daar nu van af.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Herman: het geheime wapen van burgers in de loopgravenoorlog Energieakkoord
Herman: het geheime wapen van burgers in de loopgravenoorlog Energieakkoord

Gisteren kwam het Centraal Planbureau met het advies de bouwplannen vijf jaar op te schorten. “Vanwege de crisis is de vraag naar elektriciteit laag”, schrijft het CPB. “Ook is er sprake van overcapaciteit, elke uitbreiding zou verliesgevend zijn”.

De VVD vindt dat er naar de adviezen van het CPB geluisterd moet worden, maar de PvdA ziet niets in uitstel.

Lees het hele artikel op NOS.nl