Foto: Floris Andrea, cees 'n co

Foto: Floris Andrea, cees ’n co

Er zijn niet veel winkels waar je een gekocht overhemd na 3 jaar nog kunt inleveren. Bij Cees ’n Co kan het wel, en je krijgt er nog €15 voor terug ook. En hoe meer het hemd versleten is, hoe beter.

Cees ’n Co verzon het originele statiegeldconcept om hergebruik te bevorderen. Het bedrijf verkoopt alleen witte overhemden, naar eigen zeggen van de ontwerper Arien de Vries “the perfect white shirt”. En het is de bedoeling dat het overhemd ook je “favourite white shirt” wordt. De ontwerper is pas echt tevreden als je het kledingstuk versleten weer inlevert.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Oplossing voor wereldwijde verspilling van kapotte paraplu’s
5 bijzondere modemerken met een goed verhaal

Het werkt zo: je koopt het overhemd inclusief statiegeld. Als je binnen 3 jaar het overhemd terug brengt, krijg je het statiegeld terug. Anders word je €15 gedoneerd aan een goed doel. Het hemd is gemaakt van een degelijke katoenen stof — hoewel niet biologisch. Het design is “klassiek”, zodat je het bij verschillende gelegendheden kunt dragen en het shirt ook niet snel uit de mode is.

[adrotate banner=”11″]

Van de website: “De hemden van cees n co zijn waarschijnlijk de eersten met een genummerd label en statiegeld. Bij inlevering van een oud hemd ontvangt de drager 15 euro retour. Daarmee hoeft geen nieuw shirt gekocht te worden. De producent bekijkt vervolgens of het hemd nog geschikt is voor de tweedehandsmarkt. In dat geval wordt het label verwijderd. Zo niet, dan worden ook de knopen er afgehaald zodat het verwerkt kan worden tot grondstof voor nieuwe producten. Statiegeld dat niet binnen drie jaar na aanschaf wordt geclaimd, maakt De Vries over naar een goed doel. ”

Een overhemd kost t/m 7 juli €99, inclusief statiegeld. Na 7 juli komt er een tientje bovenop.

Bron: cees ’n co